Lovereads, 2022-11-16

Adlibrispriset 2022 – de nominerade är ...

Julia Quinn, författaren till succéböckerna om familjen Bridgerton, nomineras till Adlibrispriset 2022 med två böcker i kategorin Årets feelgood: Summan av alla kyssar och Sir Richards hemligheter! Adlibris jury har fattat beslut och nu kan alla bokälskare i Sverige rösta fram sina favoritböcker.

Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori. För att bli nominerad 2022 krävs att boken ska ha givits ut i Sverige under 2022.

Priset delas i år ut i 9 kategorier: Årets deckare, Årets roman, Årets facklitterära bok, Årets ungdomsbok, Årets kokbok, Årets feelgood, Årets barnbok 0-6 år, Årets barnbok 6-12 år samt Årets debut. 

Du kan rösta fram till 8 december.

Rösta här.

Årets feelgood

Summan av alla kyssar av Julia Qinn

Matematikern Hugh Prentice är både briljant och praktisk, men har inget tålamod med dramatik och känslor, särskilt inte efter den ödesmättade duell som för flera år sedan förstörde hans ena ben.

Lady Sarah Pleinsworth däremot, är både känslostyrd och utåt­riktad, och det är allt annat än en hemlighet att hon aldrig har förlåtit Hugh för duellen som nästan splittrade hennes familj. Det skulle ändå inte spela någon roll, eftersom hon inte står ut med hans personlighet. Men när de ofrivilligt tvingas umgås en hel vecka och en första kyss leder till både två, tre och fyra, ­tappar Hugh räkningen och Sarah, för första gången, ­talförmågan …

Den tredje delen i Julia Quinns serie Smythe-Smith kvartetten.

Sir Richards hemligheter av Julia Quinn

Sir Richard Kenworthy har mindre än en månad på sig att ­finna en lämplig brud – han har med andra ord varken tid att vara kräsen eller spela svårfångad – men när han får syn på kvinnan bakom cellon på familjen Smythe-Smiths årliga soaré är han övertygad om att ha hittat rätt. Hon kanske inte är någon man lägger märke till vid första ögonkastet, men det finns något under den lugna ytan …

Iris Smythe-Smith är van att hamna i skymundan. Med sin torra, smarta humor brukar hon smälta in i bakgrunden, vilket hon inte har något emot. Så när Richard Kenworthy börjar uppvakta ­henne blir hon direkt misstänksam. Han flirtar, är charmig och verkar verkligen vara förälskad, men ändå kan hon inte tro på det. ­Hennes hjärta vill säga ja … men vad är det han döljer?

Sir Richards hemligheter är den fjärde och avslutande delen i Julia Quinns serie Smythe-Smith-kvartetten.

Om Julia Quinn

Julia Quinn är en amerikansk romanceförfattare som har skrivit 37 romaner, varav åtta ingår i serien om familjen Bridgerton. Hennes böcker har legat överst på New York ­Times bästsäljarlista och översatts till 30 språk världen över. Bridgertonserien har också blivit tv-serie på Netflix och blev deras mest sedda debut genom tiderna. Julia Quinn bor i Seattle med sin familj.