Lovereads, 2024-07-01

Foto: Marcus Stenberg

Berättelsen om en av vår tids mest slitstarka kärlekshistorier – den om Lilian Craig och Prins Bertil

I Darling, den första delen i romanserien Kunglig kärlek, skriver Helena Dahlgren en roman baserad på berättelsen om Lilian och prins Bertil som hela svenska folket känner till så väl. En kärlekshistoria om längtan, väntan och modet att stå emot normer. Kärlek och hopp i ett krigsdrabbat London.

Mitt under brinnande krig mötte gruvarbetardotter Lilian Craig, född Davies, en man som vände upp och ner på hela hennes liv – prins Bertil. Det blev början på en av vår tids mest slitstarka kärlekshistorier och är en berättelse om hopp, väntan, krig, plikter och svek.

Helena Dahlgren:

– Jag minns Lilian och Bertil från min mammas veckotidningar när jag var liten och har alltid gillat dem. Det kändes först läskigt att skriva om verkliga personer. Men så gjorde jag research om dem och deras historia. När jag läste om hur de träffades i London, under andra världskriget när Lilian var gift med en annan man, då kapitulerade jag. Jag insåg att det här är en historia jag bara måste berätta.

Darling – om Lilian och prins Bertil är baserad på en sann historia och handlar om en outtröttlig och evig kärlek, och om modet att stå emot normer och våga följa sitt hjärta trots omvärldens förväntningar.

Helena Dahlgren:

Foto: Marcus Stenberg

– Det är en roman jag har skrivit, och det känns viktigt att understryka. Men under arbetets gång har jag kommit väldigt nära mina huvudpersoner. Numera känns både Lilian och prins Bertil som goda vänner, och jag hoppas att jag med Darling har gjort deras starka, gripande kärlekshistoria rättvisa.

Boken är första delen i serien Kunglig kärlek som släpps den 21 augusti. Andra delen, Flykten, planeras utkomma i december 2024 och baseras på berättelsen om svenska prinsessan Märtha och kronprins Olav av Norge.

Om författaren:

Helena Dahlgren är författare, översättare och inbiten anglofil. Hon har skrivit över 20 böcker för såväl barn som vuxna. 2022 utkom hennes hyllade roman Skarp och hon är även skaparen till den populära historiska romance-serien Ellens val. Helena bor i Stockholm men när hon är ledig sitter hon gärna i sin systers trädgård i Buckinghamshire i England.

För recensionsexemplar och intervjuförfrågningar kontakta:

Ida Lindgren, ida.lindgren@bonnierforlagen.se