Lovereads, 2019-09-11

Foto: Caroline Andersson

Blå, blå höstvågor – kärlek, rödvin och gamla mysterier

Christoffer Holst är aktuell med Blå, blå höstvågor – uppföljaren i serien om Cilla Storm, där kärleksrelationer och skärgårdsliv möter en kittlande spänningsintrig. Hösten har kommit och Cilla jobbar som kriminalreporter på podcasten Blodspår.

Författaren om att kombinera feelgood med mordgåtor

"Så ja – det verkar gå att kombinera mys och mord, knäppt nog. Är det galet? Kanske. Eller så är det just en betraktelse av hur livet är för de flesta: både läskigt och roligt, sorligt och underbart." Christoffer Holst

Om Blå, blå höstvågor

Hösten har kommit och Cilla har fått jobb som kriminalreporter på podcasten Blodspår. Hon bor tillfälligt hos sina kompisar Jonathan och Zacke – och dricker vin med sin pensionerade vän Rosie så ofta hon kan. Men relationen med den charmiga polisen Adam vacklar. Varför har han så svårt att bestämma sig?

På det nya jobbet får Cilla i uppdrag att nysta i vad som hände societetslejonet Laila Damm, som försvann spårlöst en regnig höstkväll 1988. Så småningom leder spåren Cilla tillbaka ut i Stockholms skärgård.

Samtidigt anländer den unga skådespelerskan Ella till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som får henne att snabbt återvända till Sverige. På ett kallt och blåsigt Bullholmen korsas Cillas och Ellas vägar, och snart uppdagas öns mörka förflutna.

"Christoffer Holst är riktigt skicklig när det gäller att skapa en tät atmosfär och skiftar ledigt mellan obehagliga scener som kryper under huden och trevliga samtal över god mat och dryck som kantas av en gemytlig stämning. Handlingen är lika fläckad av rödvin som av blod och det är en ganska svår balansgång att kombinera dessa ytterligheter, men Blå, blå höstvågor är ett kvitto på att Christoffer Holst verkligen behärskar begreppet 'mysrys'". Johannas deckarhörna

Röster om förra boken Söta, röda sommardrömmar

”Har bara tre ord för den här boken och det är JAG ÄLSKAR DEN!” @jessicasbokhylla

”Jag blev mycket förtjust i berättelsen om Cilla, den är rolig, varm, sexig och bitvis skitläskig.” @merromanceatfolket

”Jag gillar Cilla Storm så himla mycket, kan tänka mig att hänga med henne, dricka ett glas vin eller två!” @bokankan89

”Vilken bladvändare! Vilken feelgood! Vilken mysdeckare!” @evasbokhylla

Christoffer Holst

"Som obotlig romantiker tycker jag att livet borde vara lite mer som på film. Eller som i en bok."  Christoffer Holst, född 1990, debuterade 2015 med Mitt hjärta går på och har sedan dess skrivit flera feelgoodromaner för vuxna och även spänningsböcker för yngre läsare. När Christoffer inte jobbar och skriver böcker gillar han att dricka ekfatslagrad chardonnay, titta på skräp-tv (han är storkonsument av romantiska komedier), fantisera om nya historier och göra grymma cheesecakes.