Lovereads, 2023-11-08

Foto: Privat

Bookstagrammern som blev bästsäljande romanceförfattare

Elena Armas är en spansk författare, en hopplös romantiker och en boksamlare av rang. Efter att ha läst många böcker med otaligt lyckliga slut tog hon steget och började skriva själv.

Hennes debut Den spanska kärleksbluffen, som skrevs under coronapandemin, blev inte bara en internationell succé på #Booktok med över 250 miljoner visningar, utan har även legat på både New York Times och USA Todays bästsäljarlistor. Boken utsågs också till Årets debut av Goodreads Choice Awards och har översatts till 25 språk. Filmrättigheter är också sålda.

Om Den spanska kärleksbluffen

Catalina Martín är i desperat behov av en dejt till sin systers bröllop i Spanien. Särskilt efter den oskyldiga lögnen, hon dragit för familjen i panik, om att hon ska ta med sig sin amerikanska pojkvän – som inte ens existerar. Om bara några veckor måste hon träffa hela sin familj, sina vänner och sin nyförlovade expojkvän och bevisa att hon lever lyckligt i New York.

Klockan tickar, men hur ska hon hitta någon som är villig att flyga över Atlanten med henne, som dessutom går med på att vara hennes fejkade pojkvän? När hennes kollega Aaron Blackford – den irriterande men snygga, blåögda, mörkhåriga skitstöveln – oväntat ställer upp är det inte ens ett alternativ. Men ju mer desperat Catalina blir desto bättre verkar erbjudandet, och kanske är han inte så illa som hon alltid trott …

Översättning av Ida Ingman.

Succén följdes upp med Det amerikanska dejtingexperimentet. "Fantastiska karaktärer och en sprakande attraktion som driver berättelsen framåt, skrev Publishers Weekly.

Om Det amerikanska dejtingexperimentet

Rosie Graham har precis sagt upp sig från sitt välbetalda jobb som ingenjör för att satsa på en karriär som romanceförfattare. Hon har inte vågat berätta för någon om sitt nya yrke, men efter en hyllad första bok har hon redan lyckats få skrivkramp.

Som om det inte vore nog rasar delar av hennes lägenhetstak in samtidigt som deadlinen för hennes nästa manuslämning närmar sig. Som tur är har hon extranyckeln till sin bästa vän Linas pyttelilla etta. Men vad hon inte vet är att Lina redan lånat ut lägenheten till sin ursnygge kusin Lucas – som Rosie aldrig träffat men kollat upp orimligt mycket på Instagram.

De bestämmer sig för att vara rumskompisar under tiden Lucas är på besök i New York och Rosies lägenhet renoveras. Hon försöker fokusera på sitt bokmanus men det är lättare sagt än gjort när en leende, matlagande spansk man distraherar henne. Men snart föreslår Lucas ett dejtingexperiment för att Rosie ska återfå skrivinspirationen …

Översättning av Ida Ingman.