Lovereads, 2018-12-18

Christoffer Holst framträder på Årets Selma 2019

Christoffer Holst är en av författarna som medverkar på Årets Selma 2019 – 8 mars med Kakan & Vänner. Föreställningen bjuder på scensamtal med spännande bokaktuella författare och feministiska inspiratörer under ledning av moderator Kakan Hermansson. 

Det blir en helkväll på Södra Teatern i Stockholm. Medverkande är (förutom Christoffer): Ametist Azordegan, Melody Farshin Clara Henry, Camilla Läckberg, Thomas Sekelius, Katarina Wennstam, Stina Wollter, Ida Östensson samt moderator Kakan Hermansson.

Biljetter kan köpas här!

Årets Selma 2019

På Internationella kvinnodagen den 8 mars 2019 delar SelmaStories och Bonnierförlagen för andra året i rad ut det feministiska priset Årets Selma till en hemlig vinnare. Priset delas ut till en person eller organisation som har gjort avtryck i jämställdhetsdebatten under året som gått. Detta äger rum i samband med föreställningen Årets Selma 2019 – 8 mars med Kakan Hermansson & vänner på Södra teatern i Stockholm.

Förra årets vinnare av Året Selma blev organisationen Födelsevrålet. En organisation som oförtrutet arbetar för alla kvinnors rätt till säker förlossningsvård.

Årets Selma Junior

I år kommer ytterligare ett pris att delas ut, Årets Selma Junior. Priset delas ut till en ungdom eller en organisation för och av unga, som på ett tydligt sätt bidragit i arbetet för ett mer jämställt samhälle.

— I vårt sökande efter Årets Selma Junior har vi identifierat en lång rad framåtsträvande upprop och initiativ bland unga. I skolor, föreningar, sociala medier och på fritidsgårdar har ett progressivt jämställdhetsarbete tagit plats, av unga och för unga – och det ska vi självfallet både hylla och ta vara på, säger Thérése Cederblad, övergripande ansvarig för Årets Selma på Bonnierförlagen.