Lovereads, 2024-03-15

Foto: Juliana Wolf Garcindo

Det slår gnistor ända ner till södra Europa när Christoffer Holst släpper ny roman

Det är ingen som undgår Greklands dragningskraft när Himlen är en plats på jorden möter läsaren i en varm och rolig feelgoodroman. Författarens egna drömmar om mat och vingårdar färgar av sig på narrativet när bokens karaktärer beger sig mot varmare breddgrader och finner början på en bortglömd kärlekshistoria. Christoffer Holst  ger återigen sina läsare hopp om vänskap, oväntade äventyr och löftet att det aldrig är för sent att börja om, likt hans tidigare livsnjutarroman Solsken och parmesan.

Kan Grekland återigen tända en livsgnista som sedan länge varit borta?

Mimmi är nyskild och har precis hittat livsgnistan igen. Denna sommar ska hon ut på en roadtrip ända ner till södra Europa. Lotta har inte mycket till livsgnista alls. Lotta och Mimmi träffades för över trettio år sedan, när de båda jobbade på socialkontoret. Sedan dess har ett helt liv passerat, men de håller fortfarande ihop. Och nu, när Lotta knappt kan ta sig ur sängen hemma i Östersund, behöver hon sin vän mer än någonsin.

I sista sekund bestämmer hon sig för att följa med Mimmi söderut.

Resan kantas av både kärlek och sorg – och när de når Grekland, och hittar början på en bortglömd kärlekshistoria, börjar ett helt nytt äventyr. Det här är en varm och rolig feelgoodroman om vänskap, oväntade äventyr och att det aldrig är för sent att börja om.

"Jag skrev denna bok för alla er som behöver fly då och då – från mörker och vardag och rutiner. Grekland har alltid legat mig varmt om hjärtat, och bland oliver, tsatsiki och turkost vatten är det inte svårt att hitta lite livskraft igen."

Foto: Juliana Wolf Garcindo

Christoffer Holst är författare, förläggare och sommelier och debuterade 2015 med den romantiska komedin Mitt hjärta går på. Därefter har han gett ut Cilla Storm-kvartetten och är aktuell med ännu en mysdeckarserie – Morden längs kartan. En av Christoffers tidigare fristående romaner, Solsken och parmesan, blev en stor succé och tillsammans har hans böcker på Lovereads sålt nästan 300 000 ex. Även Christoffers nya bok Himlen är en plats på jorden är en fristående roman som innehåller både mat, drömmar och vingårdar.

Utgivningsdag 19 april

Recensionsexemplar och intervjuförfrågningar:

Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se