Lovereads, 2020-08-23

Foto: Klara Johansson

Christoffer Holst medverkar i Pocketpodden

Christoffer Holst, pocketaktuell med Blå, blå höstvågor, pratar mysfaktor i senaste avsnittet av Pocketpodden. Ibland vill man bara sjunka in i en värld som är lite mer spännande och tjusigare än den egna. Då ska man ta Christoffer Holst i handen, eller i alla fall någon av hans romaner. Men vad är det som behövs för att det rätta "myzet" ska infinna sig? Det funderar Christoffer på och kanske har han hittat sin en egen formel.

Lyssna på Pocketpodden

Karlek, rödvin och gamla mysterier ... 

Christoffer och Lisa Tallroth

På det nya jobbet får Cilla i uppdrag att nysta i vad som hände societetslejonet Laila Damm, som försvann spårlöst en regnig höstkväll 1988. Så småningom leder spåren Cilla tillbaka ut i Stockholms skärgård. 

Samtidigt anländer den unga skådespelerskan Ella till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som får henne att snabbt återvända till Sverige. På ett kallt och blåsigt Bullholmen korsas Cillas och Ellas vägar, och snart uppdagas öns mörka förflutna. Blå, blå höstvågor är den andra, fristående delen i serien om Cilla Storm – där kärleksrelationer och skärgårdsliv möter en kittlande spänningsintrig. I oktober utkommer den tredje fristående delen i serien om

Sagt om boken

 Blå, blå höstvågor är ett kvitto på att Holst verkligen behärskar begreppet ’mysrys’.” Johannas deckarhörna 

”Som en mångbottnad chardonnay.” Bokmalen

Utkommer i oktober

Det är december och snöslasket i Stockholm är avgasgrått. Cilla Storm trivs som kriminalreporter men lider av skrivkramp. När vännerna Zacke och Jonathan bjuder med henne till deras nyköpta sportstuga i idylliska Idre ser hon chansen att fly storstaden och komma i julstämning. Ännu trevligare blir det när väninnan Rosie följer med. Men redan första dagen hittas en ung man död i den populära fjällanläggningen. Snart börjar Cilla och Rosie nysta i fallet, och spåren leder dem till ett lyxhus där en välbärgad och mytomspunnen familj huserar ... Kalla, vita vinternätter är den fjärde delen om Cilla Storm.

Solsken och parmesan

Christoffer Holst debuterade 2015 med Mitt hjärta går på och har sedan dess skrivit flera feelgoodromaner, bland annat den populära serien om journalisten Cilla Storm. Christoffer är en stor förespråkare av feelgoodromaner. Han vill slå ett slag för folkligheten och älskar det som är snällt. I ett inslag i Nyhetsmorgon TV4 säger Christoffer: "Läckberg har gjort mer för svensk läsning än Svenska Akademien". I maj utkom Christoffer med en riktigt solskenshistoria där god mat och dryck spelar en central roll.  Solsken och parmesan är en berättelse om att det aldrig är för sent att börja om.