Lovereads, 2024-03-12

Foto: Chad Griffith

Colleen Hoover – Sveriges fjärde mest säljande författare 2023

Lovereads allra första författare Colleen Hoover har blivit ett internationellt fenomen och en favorit bland svenska läsare. Under 2023 var hon det fjärde mest säljande författarskapet i Sverige, och hennes bok Det slutar med oss, som utkom 2018, blev den 20:e mest sålda titeln i fysisk handel.

Colleen Hoovers bokserie Alla slut har en början, som består av Det slutar med oss och den efterlängtade uppföljaren Det börjar med oss, kom på 18:e plats bland de bäst säljande bokserierna och var den femte mest populära inom kategorin skönlitteratur.

Publicerade första romanen på egen hand

Colleen Hoover, född 1977 i Sulpher Springs Texas, arbetade tidigare som socialarbetare. Hon publicerade sin första roman 2012 på egen hand och var närmast okänd tills hennes bok Det slutar med oss blev viral på TikTok. Hoover har tilldelats en rad utmärkelser, däribland Goodreads Choice Award i kategorin Romance.

Det slutar med oss

Lily, huvudpersonen i Det slutar med oss har inte alltid haft det helt lätt. Nu har hon lämnat den svåra tiden bakom sig och flyttat till Boston där hon fullföljt sin dröm och öppnat en egen blomsterhandel. När hon och kirurgen Ryles vägar korsas verkar hennes liv nästan för bra för att vara sant. Ryle är en komplex person, känslig, intelligent och väldigt svag för Lily. Samtidigt är han också självsäker, envis och kanske en smula arrogant. 

När Lily tvingas ifrågasätta sitt förhållande med Ryle börjar hon tänka på Atlas. Han var hennes första kärlek och en viktig länk till hennes förflutna. När han plötsligt dyker upp i hennes liv igen, hotas allt Lily byggt upp med Ryle. 

Boken blir film under 2024. Läs mer om filmatiseringen här.

Översättning: Christina Mansicka.