Lovereads, 2022-07-17

Foto: Klara Johansson

Colleen Hoover – författaren som blivit ett fenomen på TikTok

Hon var närmast okänd tills hennes bok Det slutar med oss blev viral på TikTok. Med över 3 miljoner sålda böcker totalt är Colleen Hoover en av de hetaste amerikanska författarna. Under det första halvåret 2022 är fem av de tio mest sålda vuxenböckerna på den amerikanska marknaden skrivna av Colleen Hoover. Det slutar med oss utkom i svensk översättning 2016.

Publicerade första romanen på egen hand

Foto: Chad Griffith

Colleen Hoover, född 1977 i Sulpher Springs Texas, arbetade tidigare som socialarbetare. Hon hade inte läst någon bok i genren romance när hon började skriva på egen hand. Nu är hon besatt av modern romance, berättar hon i en intervju. Hoover publicerade sin första roman 2012 på egen hand. Totalt har det blivit 17 romaner varav 13 av dem hamnat på New York Times bestsellerlista. Hon har tilldelats en rad utmärkelser, däribland Goodreads Choice Award i kategorin Romance för Det slutar med oss.

Colleen Hoover ligger bakom välgörenhetsprojektet The Bookworm Box, en prenumerationsservice och bokhandel där överskottet går till välgörenhet. Hon lever ett tillbakadraget liv i sin hemstad tillsammans med sin man och tre söner. Hon tycker om att resa annars är hennes fritidsintressen läsning, fotografering och surfning på internet.

Kärlek med förhinder

Lily, huvudpersonen i Det slutar med oss har inte alltid haft det helt lätt. Nu har hon lämnat den svåra tiden bakom sig och flyttat till Boston där hon fullföljt sin dröm och öppnat en egen blomsterhandel. När hon och kirurgen Ryles vägar korsas verkar hennes liv nästan för bra för att vara sant. Ryle är en komplex person, känslig, intelligent och väldigt svag för Lily. Samtidigt är han också självsäker, envis och kanske en smula arrogant. 

När Lily tvingas ifrågasätta sitt förhållande med Ryle börjar hon tänka på Atlas. Han var hennes första kärlek och en viktig länk till hennes förflutna. När han plötsligt dyker upp i hennes liv igen, hotas allt Lily byggt upp med Ryle. 

 "Colleen Hoover är en megastjärna  och en av de bästa författarna i genren." Simona Ahrnstedt, författare

"Fantastisk och rörande läsning." USA Today

"Välskrivet och insiktsfullt." Amelia

Det slutar med oss finns även som ljudbok och i pocket. Översättningen är gjord av Christina Mansicka. Uppläsare är Gunilla Leining.

Första boken på Lovereads

Tate har inte tid med förhållanden. Hon är sjuksköterska och har just flyttat till San Fransisco för att avsluta sin specialistutbildning. 

Miles Archer vill aldrig älska igen. Han är pilot och Tates brors bästa kompis, men framför allt bär han på ett mörkt förflutet och en avgrundsdjup sorg. 

När Tate hittar Miles stupfull utanför sin brors dörr hennes första kväll i den nya hemstaden, är det med andra ord inte direkt kärlek vid första ögonkastet. Ändå är det en början på någonting. Frågan är bara vad. 

 ”Årets måste-läsning! Jag älskade varje ord,  kände varje ögonblick och kommer aldrig  att glömma den här berättelsen.”  Aestas bookblog

”Bara Colleen Hoover kan klämma in så  mycket briljans i en enda roman.” Jamie McGuire, författare

Förbannade kärlek finns även som ljudbok och i pocket. Översättningen är gjord av Cecilia Falk. Bokens uppläsare är Julia Dufvenius