Lovereads, 2019-04-02

Crazy rich i Asien – äntligen på svenska

Crazy rich i Asien är Kevin Kwans första roman och har legat på amerikanska bestsellerlistan i flera år. Den har kallats kultbok och modern klassiker och även blivit framgångsrik Hollywoodfilm – den först romantiska komedin med enbart asiatiska skådespelare.

Crazy rich I Asien

Välkommen in i en värld av excentriska karaktärer, svindlande miljöer och extrem rikedom. När Rachel följer med pojkvännen Nick till Singapore för att träffa hans familj förväntar hon sig en lugn resa. Men hon vet inte vad som väntar henne.

Plötsligt är hon indragen i en virvelvind av dyr champagne, snabba båtar och tävlingsinriktade brudtärnor. Nicks barndomshem visar sig vara ett palats. Som barn åkte han mer privatjet än bil och hans familj är en av världens rikaste. Rachel och Nick bjuds in till årets största och mest påkostade bröllop som i månader har dissekerats av skvallerpressen.

Nick är bestman och visar sig dessutom vara en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Och Nicks ömma mor är inte säker på att Rachel är rätt för honom.

"Det finns rika, det finns snuskigt rika och sedan finns det galet rika... Ett Stolthet och fördom-likt upplägg" People

Ebba Östberg, förläggare

”Som förläggare föll jag pladask för Rachel och Nick som är huvudkaraktärerna i boken, men också för alla andra färgstarka personer som befolkar den här berättelsen. Vi får följa flera släkter i Singapore, Kina och på andra asiatiska platser under flera generationer och det blir en helt unik och fartfylld roadtrip man som läsare inte kan låta bli att hänga med på. Boken utkom första gången i USA 2013, och har redan uppnått någon form av kultstatus – en sådan där bok alla förhåller sig till, oavsett om man läst den eller ej. Jag hoppas förstås att du ska ha både tiden och lusten att dyka ner i den här virvelvinden till bok, och att du ska älska den lika mycket som jag gör.”