Lovereads, 2021-06-18

De nomineras till Årets feelgoodroman

Årets Feelgood-tävling arrangeras av Feelgoodfestivalen och går av stapeln lördagen den 10 augusti i Waxholm.

Här kan du rösta på din favoritbok i feelgoodgenren. Du kan endast rösta en gång/device. Röstningen pågår mellan den 18 april – 9 juli och efter att folket har lagt sin röst går de fyra böcker som fått flest röster vidare till en utomstående jury.

Därefter går de fyra böckerna med flest röster vidare till en utomstående jury bestående av: Kerstin Särneö, bokrecensent på M Magasin, Johanna Widstedt, bokbloggare och Åse Ericson, Nordenchef på Storytel, som är huvudsponsor till Feelgoodfestivalen.

Vinnaren presenteras på plats under Feelgoodfestivalen i Waxholm den 21 augusti.

Klubben för lyckliga slut av Caroline Säfstrand

Klubben för lyckliga slut är en roman om att gå vilse i livet men genom nya vänner, skrivterapeuten Sam och ”Klubben för lyckliga slut” hitta tillbaka igen. Eller snarare hitta nya vägar. Cecilia har förlorat sin man i alldeles för tidig ålder, Lisbeth inser att hennes liv har stagnerat och Ivy är en person som oroar sig för allt. Dessa tre väldigt olika kvinnor befinner sig alla vid ett vägskäl i livet när de får en reklamlapp på sina bilar med inbjudan till skrivkursen ”Klubben för lyckliga slut”.

Bara ett litet mord av Carin Hjulström

Bara ett litet mord är andra delen i  Säbyholms gröna fingrar. Siri har alltid haft dåligt samvete för den föräldralöse Anton. Hon har prioriterat teatern och kärleken till Dramatens gifte chef. När älskaren bryter relationen flyr Siri Stockholm. Hon landar hos Anton som just vunnit en plantskola i Säbyholm på poker. Samtidigt hittas en jakttillsyningsman död på en åker, i en sky av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i mordfallet.

Solsken och parmesan av Christoffer Holst

Solsken och parmesan möter vi Rasmus, en avdankad dansbandsstjärnan som mest tillbringar dagarna på sin systers soffa och har svårt att komma över sitt ex. Hans syster Hilda älskar matlagning mer än något annat, men jobbet som kock på en förskola ger inte direkt utlopp för hennes drömmar. Båda behöver bryta med sitt förflutna och komma ut i världen, och av en slump hamnar de på samma matlagningsresa till Toscana. På Arlanda får de dock ett oväntat besked.

Ellens val: Lockelsen av Moa Sandberg Eriksson

Tredje delen i den beroendeframkallande serien Ellens val.  Året är 1916. Ellen är hejdlöst kär i Carl och vill inget annat än att vara med honom. Men hennes förflutna jagar henne – vågar hon verkligen lita på kärleken? Att vara gift är inte alls som Gabriella föreställt sig. Maken Oskar är alltmer hemlighetsfull och Gabriella känner sig ensam i äktenskapet. När saker ställs på sin spets tvingas hon fatta ett svårt beslut.

Vera Malms vidunderliga äventyr av Tomas Tivemark

Vera Malms vidunderliga äventyr är en varm och gripande berättelse om en resa som kommer att förändra många människors liv. När Vera Malm fyller arton år dör hennes morfar. Det är hos honom hon har växt upp, det är han och hans gård som varit hela hennes värld. Nu kastas hon ut i ett Sverige hon vet alldeles för lite om. Tillsammans med sin ko Ella hamnar Vera i Stockholm där hon lär känna en vresig reklamman, en politiker som bara vill göra gott, en före detta värsting och en tjej som kan allt om influencers.