Lovereads, 2023-01-01

Den perfekta pojkvännen – en internationell succé och fenomentitel

Den 24 januari 2023 utkommer Den perfekta pojkvännen på svenska. Boken har blivit ett fenomen i sociala medier och på Booktok. En internationell succé som hyllats av kritiker och älskas av romanceläsarna. Den perfekte pojkvännen är underhållande, välskriven, charmig och varm gayromance.

John Häggblom, förläggare:

– Det var romancedrottningen Simona Ahrnstedt som tipsade mig om Alexis Halls underbara Den perfekta pojkvännen. Att jag föll direkt är nästan en underdrift. Lucs och Olivers kärlekshistoria är ljuvlig läsning. Det är på många sätt en hyllning till den brittiska romantiska komedin, särskilt filmer som Bridget Jones dagbok och Notting Hill, och jag skrattade, grät och blev alldeles varm i hela kroppen av att läsa om två personer som på ytan är fel för varandra men när man tittar närmare helt och hållet rätt.

Den perfekte pojkvännen

Översättning Christina Mansicka

I boken möter vi Luc O'Donnell som är ett ökänt kändisbarn. Hans rockstjärneföräldrar skildes när han var liten och när Lucs pappa nu gör comeback, efter att ha tillbringat de senaste tjugo åren in och ut på rehab, hamnar Luc återigen i rampljuset. När en paparazzi fångar honom på bild vid helt fel tillfälle hotas både hans karriär och privatliv.

För att rädda sin image måste Luc träffa en trevlig, normal kille och inleda ett trevligt, normalt förhållande.Advokaten Oliver Blackwood är inte bara vegan, han är dessutom helt skandalfri. Han är kort sagt den perfekta pojkvännen. Förutom att de absolut inte har någonting gemensamt. De kommer överens om att vara ett par på låtsas tills allting har lugnat sig. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort att låtsasdejta. Och efter flera dejter är det lättare sagt än gjort att inte falla för varandra. Och lättare sagt än gjort att lyckas släppa taget …

Simona Ahrnstedt, författare:

– Den perfekta pojkvännen är den perfekta feelgoodboken. Jag vet inte om jag någonsin skrattat så mycket åt en roman någonsin, samtidigt som den har några av de finaste och mest känslosamma kärleksscener jag läst. Jag älskar allt med den här berättelsen: karaktärerna, dialogerna och miljöerna och jag har tipsat alla jag känner om den!