Lovereads, 2021-01-21

Ellens val – en bokserie för Netflix-generationen

Writers’ room-konceptet innebär att ett team tillsammans utvecklat berättelsens ramverk, syfte och mål vilket i sin tur möjliggör för flera författare att skriva på de olika böckerna parallellt. Ellens val kan ses som en följetong i bokform och är en serie lättillgängliga romaner om kärlek, vänskap, systerskap och drömmen om ett annat liv. Serien har en planerad utgivningstakt på minst tre till fyra böcker varje år.

Ebba Östberg, förläggare och initiativtagare till serien:

– Vi ville utforska hur ett förlag kan vara medskapare till ett helt universum för läsaren att upptäcka och uppslukas av, gärna i många år framöver. Förhoppningen är att Ellens val ska tas emot och älskas på samma vis som Familjen Bridgerton, Kitty eller Sagan om Isfolket.

Skrivprocessen

Writers’ room-teamet bestod av manusutvecklaren och förläggaren John Häggblom från Bokförlaget Forum, dramaturgen och författaren Zara Waldebäck samt författaren Helena Dahlgren. Tillsammans har de tagit fram ramar, karaktärer och det övergripande narrativet som respektive författare behöver förhålla sig till i skrivprocessen. Helena Dahlgren har dessutom skrivit de två första böckerna, Det nya livet och Kärleken, för att sätta tonen.

Helena Dahlgren, författare:

– För mig har det varit viktigt att kombinera en spännande historia, mysiga miljöer och älskvärda karaktärer med kvinnohistoria och frågeställningar som griper tag. Det handlar om en tidsperiod då kvinnor bokstavligt talat saknade en röst, och även om det kan kännas avlägset så finns det många beröringspunkter med sådant vi fortfarande kämpar med idag, över hundra år senare.

Böckerna kommer att ges ut i tryckt format, som e-bok och som ljudbok. Del tre och fyra i Ellens val utkommer i augusti 2021.

För mer information kontakta:

Malin Berglund, malin.berglund@forum.se

Om Ellens val: Det nya livet

Första delen i en unik och beroendeframkallande romanserie om kärlek och systerskap, i en tid av förändring. En stad, många drömmar. Året är 1915 och Ellen har just klivit av tåget i Ljungsala, en universitetsstad i södra Sverige. Hon har rest dit för att träffa sin syster, men blir snart indragen i stadens alla lockelser. Vänskap och kärlek uppenbarar sig och för första gången känner Ellen att möjligheterna är oändliga. Något väcks till liv i henne. Kanske kan även hon bli något? Men vägen mot drömmen visar sig bli svårare än hon först trott. I en värld där nytt och gammalt möts börjar kvinnor upptäcka nya vägar – i livet och i kärleken. Men inget kommer utan svårigheter.

Om Ellens val: Kärleken

Andra delen i en unik och beroendeframkallande romanserie om kärlek och systerskap i en tid av förändring. En stad, många drömmar. Året är 1916. Ellen börjar studera vid universitetet och flyttar till ett kvinnligt studenthem. En dag möter hon Carl, en lågmäld men fascinerande man. Ellen kan inte kan sluta tänka på honom. Vad betyder det för henne och pojkvännen Jonas? Societetsflickan Gabriella är allt Ellen inte är – rik, självsäker och förlovad med den stilige Oskar. Men Oskar har en hemlighet som kan förändra Gabriellas liv för alltid. När Ellen bjuds på bal och Carl dyker upp tvingas hon till ett svårt beslut. I en värld där nytt och gammalt möts börjar kvinnor upptäcka nya vägar. Men inget kommer utan svårigheter.