Lovereads, 2023-11-28

Ett delikat mörker – årets julläsning

Cosy crime, eller mysdeckare, är en växande och alltmer populär genre. Christoffer Holst var tidig med att blanda ond bråd död med feelgoodiga karaktärer och miljöer. Det stora genombrottet kom sedan med den omåttligt populära serien om Cilla Storm där Söta röda sommardrömmar är den första delen.

Foto: Gabriel Liljevall

Morden längs kartan är Christoffers nya serie som utspelas i olika svenska turistpärlor och som inleddes med En dyrbar fångst. I Ett delikat mörker fortsätter systrarna Lina och Louise att nysta i olika gåtor i pittoreska miljöer med härlig julstämning. Den här gången får vi följa med till idylliska Tällberg.

Provläs ur boken

Christoffer Holst:

– Det är en serie som speglar min rastlöshet väldigt bra! När jag skulle hitta en ny miljö för serien insåg jag att jag inte ville stanna kvar på samma plats, utan röra mig runt i Sverige. Mina karaktärer kommer att besöka nya svenska turistpärlor som många har en relation till. Och på varje ny plats kommer de behöva handskas med ett ruskigt kriminalfall …

Om Ett delikat mörker

Det lackar mot jul i Tällberg där Collinskoncernen med Louise i spetsen planerar att öppna ytterligare ett hotell. Men när den unga pianisten August som jobbade på det anrika hotellet Åkerblads hittas död vid Siljans strand misstänker både Louise och servitrisen Jessie att något inte står rätt till. Blev August kanske till och med förgiftad?

Hemma i Stockholm blir Lina i samma veva indragen i sökandet efter en spårlöst försvunnen kvinnan som en gång i tiden var inlagd på Långbro mentalsjukhus. Spåren leder till Tällberg, dit Lina måste ta sig för att lösa mysteriet. Om bara den gamla folkabussen Dolly vill starta …

Sagt om En dyrbar fångst:

”Cosy crime i sin bästa form. Holst skriver sina historier med mycket humor och värme.” Bohuslänningen

”Charm, spänning och underhållande karaktärer.” Allas

Om Christoffer Holst

Christoffer Holst är författare, förläggare och sommelier och debuterade 2015 med den romantiska komedin Mitt hjärta går på. Genombrottet kom med Söta röda sommardrömmar, den första delen i Cilla Storm-kvartetten – en mysdeckarserie med en nyfiken och chardonnay-älskande journalist i huvudrollen.

Han har även gett ut de fristående feelgoodromanerna Solsken och parmesan och Den glömda kokboken. Tillsammans har hans böcker på Lovereads sålt i 250 000 exemplar, och även sålts till flera länder. När Christoffer inte skriver böcker lagar han mat och drömmer om de vingårdar han vill besöka.