Lovereads, 2021-11-17

Familjen Bridgerton. Ett livsavgörande ögonblick nomineras till Adlibrispriset

Familjen Bridgerton. Ett livsavgörande ögonblick av Julia Quinn nomineras till Adlibrispriset 2021 i kategorin Årets feelgood. Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser.

Adlibris jury har sagt sitt och nu kan alla bokälskare i Sverige rösta fram sina favoritböcker. Den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori. För att bli nominerad 2021 krävs att boken ska ha givits ut i Sverige under 2021.

Om Ett livsavgörande ögonblick

Gregory Bridgerton är en sann romantiker. När han möter Hermione Watson för första gången är han helt säker på att hon är den rätta. Men Hermione märker knappt av hans existens. 

Hermiones bästa vän Lucy Abernathy är van att befinna sig i hennes skugga. Genom åren har hon fått bevittna många unga män som försökt vinna Hermiones kärlek, vilket har varit minst sagt underhållande. 

Men det är något speciellt med Gregory som får Lucy att vilja hjälpa honom på traven. Han och Hermione skulle faktiskt passa bra ihop. Vad hon inte förväntar sig är att hon själv ska börja få känslor för honom. Men Gregory är ju förälskad i Hermione. Och hon själv är redan förlovad med en annan. Men tänk om Gregory är den rätte för henne? 

Om författaren

 Julia Quinn har skrivit 35 romaner, varav åtta ingår i den ursprungliga Bridgerton-serien. Hennes böcker har legat överst på New York Times bästsäljarlista och över-satts till 30 språk världen över. Julia Quinn är utbildad vid Harvard College och bor på den amerikanska östkusten med sin familj.