Lovereads, 2021-05-11

Ny serie av författaren till Bridgertonsuccén

Efter den världsomtalade Netflix-serien baserad på Julia Quinns Bridgerton-böcker är vi fler än någonsin som längtar efter mer. Snart utkommer de första två delarna i romance-drottningen Julia Quinns nya serie som utspelar sig i 1800-talets London och är en fristående spinoff från Familjen Bridgerton. Först ut i augusti är boken Som i en dröm.

Ebba Östberg, förläggare:

– Äntligen kan vi berätta för alla som älskat Familjen Bridgerton-böckerna att vi till hösten ger ut en ny serie av Julia Quinn. Smythe-Smith-kvartetten innehåller fyra böcker och första delen kommer ut redan i augusti!

Varje år sätter Familjen Smythe-Smith upp en musikalisk föreställning, som alltid blir mycket komisk eftersom ingen kan spela särskilt bra. Ändå drar den till sig hela Londons societetssällskap, alla är där!

Böcker i serien:

  • Som i en dröm utkommer 16 augusti
  • En natt som denna utkommer 17 november
  • Summan av alla kyssar utkommer 1 mars 2022
  • The Secrets of Sir Richard Kenworthy utkommer 2 maj 2022

Foto: Roberto Filho

Julia Quinn har skrivit inte mindre än 35 romaner. Hennes böcker har legat överst på New York Times bestsellerlista och översatts till 30 språk världen över. Bridgerton-serien släpptes som tv-serie på Netflix i december 2020 med Shonda Rhimes (Greys Anatomy, Scandal) som producent och Julie Andrews i en av huvudrollerna. Hennes böcker om familjen Bridgerton har sålt över 400 000 exemplar bara i Sverige- och vi hoppas förstås att läsarna blir lika fängslade av familjen Smythe-Smith.

Ebba Östberg, förläggare:

– Familjen Bridgerton har tagit de svenska läsarna med storm och den nya serien, Smythe-Smith-kvartetten är en spinoff som rör sig i samma universum. Vi är säkra på att de svenska läsarna och lyssnarna kommer att ta medlemmarna i den mycket speciella Smythe-Smith-kvartetten till sina hjärta.

Välkommen till en ny serie om 1800-talets London:

Honoria Smythe-Smith är:

a) väldigt dålig på att spela fiol
b) fortfarande sur över att som barn ha haft smeknamnet "Bug"
c) absolut INTE kär i sin storebrors bästa vän
d) Alla alternativ ovan

Marcus Holroyd är:

a) Earlen av Chatteris
b) dessvärre van vid att vricka fötterna
c) absolut INTE kär i sin bästa väns lillasyster
d) Alla alternativ ovan

Tillsammans:

a) äter de ganska mycket chokladkaka
b) överlever de en dödlig influensa OCH världens värsta musikkonsert
c) blir de galet kära i varandra

Och eftersom det är Julia Quinn som är författaren vet vi att svaret är: d) Alla alternativ ovan.