Lovereads, 2020-05-05

Hösten 2020 på Lovereads

En liten men naggande god lista – här presenterar vi höstens utgivning. Jul i krinolin, Kalla, vita vinternätter och Familjen Bridgerton: En oemotståndlig frestelse – uppslukande läsning utlovas!

Två välbekanta författarskap och ett nytt på Lovereads: Christoffer Holst, Julia Quinn och nykomlingen Amanda Hellberg.  Kalla, vita vinternätter är den fjärde boken om Cilla Storm och Familjen Bridgerton: En oemotståndlig frestelse. Amanda Hellberg är ingen debutant, hennes första bok skräckromanen Styggelsen utkom 2009 och nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Sedan dess har hon skrivit flera hyllade romaner, noveller och barn- och ungdomsböcker och är även verksam som konstnär och illustratör. Jul i krinolin är hennes debut hos oss på Lovereads och första romancebok – en härlig historisk smällkaramell.

Familjen Bridgerton: En oemotståndlig frestelse

Av Julia Quinn • Utkommer i september

Möt Londons mest ökände ungkarl, Michael Stirling, som aldrig haft svårt att fånga en kvinnas uppmärksamhet. Men när han träffar Francesca Bridgerton känner han en attraktion så stark att han för första gången i livet blir handlöst förälskad. Francescas hjärta tillhör dock någon annan så han kan inget annat göra än att leva med att vara olyckligt kär… Tills en dag då Francescas liv vänder helt och han äntligen får chansen att yttra sina känslor – frågan är om han vågar? Familjen Bridgerton: En oemotståndlig frestelse är den sjätte boken i serien.

Jul i krinolin

Av Amanda Hellberg • Utkommer i oktober

Jul i krinolin är en oemotståndlig kärlekshistoria som sprakar av julstämning, godsaker och passion. Här möts Jane Eyre, Fröken Frimans krig och Chocolat! December 1870: Den unga fattiga Lovisa Lind ska snart emigrera till Amerika, men först ska hon hjälpa till med konfekten på baron von Drevers spektakulära vinterbal. Förfärat märker hon att den vresige änklingen får hennes frusna hjärta att tina, och attraktionen verkar ömsesidig fastän hon bara är karamellkokerska. Över godsets mörka korridorer svävar både något romantiskt, något sorgset och något kusligt. Medan snön yr och kylan kopplar ett järngrepp om bygden dras Lovisa in i en hisnande karusell av alltmer mystiska hemligheter och omöjlig förälskelse.

Kalla, vita vinternätter

Christoffer Holst • Utkommer i oktober

Det är december och snöslasket i Stockholm är avgasgrått. Cilla Storm trivs som kriminalreporter men lider av skrivkramp. När vännerna Zacke och Jonathan bjuder med henne till deras nyköpta sportstuga i idylliska Idre ser hon chansen att fly storstaden och komma i julstämning. Ännu trevligare blir det när väninnan Rosie följer med. Men redan första dagen hittas en ung man död i den populära fjällanläggningen. Snart börjar Cilla och Rosie nysta i fallet, och spåren leder dem till ett lyxhus där en välbärgad och mytomspunnen familj huserar ... Kalla, vita vinternätter är den fjärde delen om Cilla Storm.