Lovereads, 2023-11-08

Foto: Sarah Kate

Lucy Vine: "Jag har också ägnat för mycket tid på att vara besatt av mina ex"

Lucy Vine har skrivit flera böcker och är utgiven i 15 länder. En av hennes tidigare böcker Hot Mess är planerad att bli tv-serie och hon har även blivit nominerad till Comedy Women In Print Book Prize. Nu finns hennes bok Mina sju ex på svenska – den är smart skarp och rolig. En bok som passar alla som älskade Bridget Jones dagbok och Halva Malmö består av killar som dumpat mig.

Foto: Sarah Kate

Lucy Vine är en brittisk författare och journalist. Hon är bosatt i en liten by i Cambridgeshire tillsammans med sin man och tre hundar. Hon gillar yoga och att spela squash, men hatar att jogga även om hon gör det då och då. Intresset för skrivande och litteratur började tidigt. Hon växte upp i en stor familj och gömde sig ofta i badrummet för att läsa ifred. Är det någon där? av Marian Keyes är boken som fick Lucy att vilja bli författare.

"Rolig, nostalgisk, frustrerande, larvig och hjärtevärmande", så beskriver Lucy Vine själv sin bok Mina sju ex. Läsaren kan förvänta skratt och igenkänning. Huvudpersonen Ester är en stundtals besvärlig person, men hon har ett stort hjärta och ställer alltid upp för sina vänner. Som tidningsjournalist har Lucy Vine skrivit en mängd artiklar som den som inspirerar huvudpersonen Esthers jakt på kärlek i Mina sju ex. Lucy Vine: "Jag har också ägnat för mycket tid på att vara besatt av mina ex".

Om Mina ex

I tidningen står det tydligt att det endast finns sju olika relationstyper: Den första kärleken; Misstaget på jobbet; Den tillfällige; Knullkompisen; Den missade chansen; Svinet; Den seriöse. Och någonstans bland dessa finns den rätte.

Hennes vänner skrattar men Esther inser att alla hennes ex passar perfekt in i beskrivningarna. Har hon redan träffat sitt livs kärlek? För att veta säkert måste hon återknyta kontakten med alla sju. Det blir inte fullt så enkelt som hon hoppats.

Jakten på kärleken tar Esther på en vindlande resa med skratt, tårar och galna upptåg. Och en hel del vin. På vägen hittar hon såväl sig själv som tillbaka till sina vänner. Kanske hittar hon till och med hem.