Lovereads, 2024-05-14

Foto: Gabriel Liljevall

Nora Roberts möter Desperate Housewives – i Skövde

Amanda Hellbergs nya nutida romance-serie Silverfallen inleddes med Rosengömman. Nu är den efterlängtade uppföljaren När blåklinten blommar här. Amanda Hellberg växte upp i västgötska Varnhem och bodde därefter i Skara och Skövde innan hon lämnade Sverige för att studera. Med Silverfallen som kretsar runt en grupp väninnor i Skaraborg återupplivar hon barndomens miljöer.

Amanda Hellberg:

Foto: Gabriel Liljevall

– De nya böckerna ska vara som en dramaserie på bästa sändningstid där karaktärerna blir dina vänner.

Vad är värt att strida för, och när blir priset för lyckan för högt?

I När blåklinten blommar står våren i full blom i när Nadja och hennes tre närmsta vänner träffas för middag, vin och boksnack. Men Nadja är inte riktigt sig själv, hon står inför sitt livs svåraste val. Måste hon släppa sin stora kärlek Gustav? Dessutom känner hon sig iakttagen och obehaget växer. Vem är det som vill henne illa, och varför? Hjärtesorgen gör att hon tappar fokus på den hotfulla närvaron – något som kan komma att kosta Nadja allt.

Samtidigt vill Annas nioåriga dotter inte acceptera att det finns en man i mammas liv, den stiliga polisen Daniel, och Kim hoppas att hennes beroendeproblematik inte ska sätta käppar i hjulen för en ny chans med Emilia. Helena våndas över att sanningen om hennes oplanerade graviditet ska driva bort hennes älskade Tom. Kommer kvinnornas vänskap att överleva alla prövningar? Vad är värt att strida för, och när blir priset för lyckan för högt?

Sagt om Rosengömman

”Det här är en berättelse som man sugs in i från första sidan med personer som man inte kan lämna när man kommer till sista sidan.” @BOKTOKIG

”En riktig sträckläsningsbok … Jag uppslukas av de väl beskrivna miljöerna, de intressanta karaktärerna och den stigande spänningen … Läs den!” @KULTURLADYN

”En stunds ljuvlig underhållning.” @BOKFIL  OSOFERNA

Om Amanda Hellberg

Amanda Hellberg bor sedan länge i Oxford med sin familj. Hon debuterade med skräckromanen Styggelsen som nominerades till Borås Tidnings debutantpris, men skriver också gärna om kärlek och relationer. Hon har gett ut ett flertal böcker, exempelvis den älskade Ulltunasviten, Jul i rampljusJul i rubinrött och Jul i krinolin.