Lovereads, 2019-05-28

Välkommen till hösten på Lovereads

Ja, till hösten vill vi väl inget hellre än att kura med en god bok inomhus! Tur då att det finns så många bra böcker att välja bland. Hos Lovereads har vi ett ovanligt spretigt gäng och vi drar igång hösten med en debutroman av två riktiga favoritsystrar, tillika romandebutanter: Frida och Linnea Malmgren. Tillsammans har de skrivit en rapp, aktuell och rolig underhållningsroman om vad som kan hända när en politisk guldkalv möter en envis kvällstidningsjournalist. Tycke uppstår, kan vi avslöja.

För dem som väntar på nästa bok i serien om den brittiska Familjen Bridgerton – väntan är över. Nu får vi äntligen veta vad som händer med den äldste brodern i familjen, Anthony.

Sist, men absolut inte minst, en underbar feelgoodroman helt i stil med både Love actually och Amélie från Montmartre, om Justine (Skytt) och Nick (Vattuman) och vad ett horoskop kan ställa till med. Ibland behöver till och med ödet en knuff i rätt riktning, ska det visa sig…

Alicias val

Romance i maktens korridorer. Nöjesreportern Alicia Johansson får sitt livs chans när Aftonpressen skickar henne till vinterns stora politiska möte, Folk och försvar. Hon hoppas att detta blir starten på en ny journalistisk karriär, bortom ytliga kändismingel. På väg upp till konferensen blir Alicia först på plats vid en bilolycka. Det är det politiska stjärnskottet tillika playboyen Max Horn som har krockat. Attraktionen är omedelbar. Men när Alicia börjar granska Max mentor, hälsoministern Hans Tessin, blir det tydligt att en journalist och en politiker inte har någon framtid ihop. Ändå kan de inte sluta tänka på varandra … Vad är viktigast, kärlek eller karriär?

Skrivet i stjärnorna

Ibland behöver ödet lite hjälp på traven. När Justine (Skytt, aspirerande journalist och skeptiker) stöter på sin gamla vän Nick (Vattuman, kämpande skådespelare och andligt sökande) kan det vara en slump. Men det kan också vara skrivet i stjärnorna. Justine jobbar på en stor veckotidning – och det visar sig att Nick slaviskt följer deras astrologikolumn. I ett försök att fånga Nicks uppmärksamhet bestämmer sig Justine för att göra några små förändringar i Vattumannens horoskop innan tidningen går till tryck. Men små förändringar kan få stora konsekvenser ...

Familjen Bridgerton. En oväntad förälskelse

Jane Austen möter Bridget Jones i internationell bästsäljare. Greve Anthony Bridgerton är partylejonet i Londons överklasskretsar som enligt ryktet aldrig kommer att gifta sig. Vad ingen ännu vet är att han nu har valt ut sin tillkommande. Men hennes rekorderliga syster tänker göra allt för att förhindra förlovningen. Boken ges ut på 30 språk världen över och tv-serien är under produktion hos Netflix. En oväntad förälskelse är Simona Ahrnstedts val i Lovereads utgivning. Det här är andra fristående delen i serien om Familjen Bridgerton som utspelar sig i 1800-talets England.