Lovereads, 2023-06-16

Var med och rösta fram Årets feelgood

Den 9 september är det dags för årets Feelgoodfestival. I år går den av stapeln i vackra Sigtuna. Över trettio medverkande författare, både internationella och svenska stjärnor. Under festivalen delar man även ut priset Årets feelgood. Nu kan du vara med och rösta fram din favoritbok. Jul i rampljus  av Amanda Hellberg och En dyrbar fångst av Christoffer Holst har chans att få årets utmärkelse.

Rösta här

Du kan rösta fram till den 2 juli. Därefter går de fyra böcker som fått flest röster vidare för bedömning av en jury bestående av:

  • Kerstin Särneö, bokrecensent på tidningen M Magasin
  • Pekka Heino, programledare och bokälskare
  • Eva Boström, bokbloggare

Följande böcker som kommer ut på Loverads kan bli Årets Feelgood:

Jul i rampljus av Amanda Hellberg

Harriet Hjort är en begåvad ung sångerska som uppträder i folkliga ölhallar runt om i landet tillsammans med pianisten Isak. De står varandra nära och hon sjunger aldrig lika bra med någon annan. Men när den mäktige teaterdirektören Josef Ståhl utlyser en tävling om huvudrollen i en operett på hans stora scen i Göteborg får Harriet ett infall och deltar, trots en tilltagande rampfeber. Både pengar och framtid står på spel. Medan julsnön faller över den glittrande staden inser Harriet att hon har slungats in i en teatervärld fylld av hårda krav, oönskad uppvaktning och farliga lockelser. Längtan efter den trygga Isak växer, men frågan är om de kan ha en framtid tillsammans.

Jul i rampljus är en glödande kärlekshistoria fylld av musik och romantik i juletid. Det är den tredje fristående – och avslutande – delen i Ulltunasviten.

En dyrbar fångst av Christoffer Holst

Karriären har varit hela Louise Collins liv men när hon mer eller mindre tvingas gå i pension engagerar hon sig istället i sin fars hotellimperium – som ska etablera sig i små svenska turistortspärlor. Första anhalt är Vadstena, som står i fokus för medias intresse efter att en tonårsflicka försvunnit spårlöst.

Louises halvsyster Lina, som är resultatet av en affär deras pappa hade och som har aldrig accepterats av familjen, blir alltmer intresserad av fallet. Och när det visar sig attmannen som fram till sin död drev affären bredvid Linas delikatessbutik på Södermalm även arbetade som privatdetektiv, kan Lina inte motstå frestelsen attta sig an en av hans klienter.

Under tiden anländer Louise till Vadstena för attplanera det nya hotellet samtidigt som ytterligare ettförsvinnande skakar om staden. Snart är både Louise och Lina indragna i jakten på sanningen om vad som hänt i den lilla klosterstaden vid Vättern.

En dyrbar fångst är första delen i en ny serie och som bjuder på charm, mörka mysterier och pittoreska miljöer.