Lovereads, 2021-11-02

Vinterutgivningen 2021 på Lovereads

Vinterns två gnistrande läspärlor är båda uppföljare i populära historiska romance-serier: En natt som denna och Möten i skymningen.

En natt som denna

Den 17 november utkommer en En natt som denna är andra fristående delen i bästsäljarförfattaren Julia Quinns nya serie Smythe-Smith-kvartetten. Här får vi åter följa pianisten och guvernanten Anne Wynter, och Daniel Smythe-Smith som blir förälskad i henne trots att konvenansen säger stopp.

Guvernanten Anne Wynter är inte den hon utger sig för att vara, men hon är bra på att ta hand om unga adelsdamer. Jobbet är stressigt och som om inte det vore nog tvingas hon också ta hand om den stilige greven av Winstead, Daniel Smythe-Smith. Efter år av oönskade närmanden är han den första hon förälskar sig i, men en barnflicka ska ju inte flirta med en adelsman…

Daniel Smythe-Smith lever under dödshot, men det hindrar honom inte från att kära ner sig. Den mystiska kvinnan från familjens årliga musikaliska soaré ska bli hans, även om det innebär att han måste rädda henne ur händerna på sin största fiende.

Om författaren:

Julia Quinn är en amerikansk romanceförfattare som har skrivit trettiosex romaner, varav åtta ingår i serien om familjen Bridgerton. Hennes böcker har legat överst på New York Times bästsäljarlista och översatts till 30 språk världen över. Bridgertonserien har också blivit tv-serie på Netflix (2020) och blev deras mest sedda debut genom tiderna. Julia Quinn bor i Seattle med sin familj.

Möten i skymningen

Den 9 februari 2022 utkommer Möten i skymningen, den femte delen i Lovereads stora svenska serieprojekt: Ellens val . Här möter Vår tid är Girls i en modern men klassisk serie som kan älskas av döttrar, mödrar och mormödrar. Första delen tar sin början

Året är 1916. Ellen och Carl har förlovat sig, men kommer de att kunna gifta sig som planerat när Carl drabbas av en familjetragedi? Samtidigt får vännen Ingeborg reda på att hennes stora kärlek Anton har förlovat sig med någon annan. Ingeborg vill inte ha det liv Anton kan erbjuda – men hon vill heller inte mista honom. Gerda däremot har aldrig varit förälskad men en dag träffar hon nattfjärilen Serafia – en kvinna som får henne att omvärdera allting i livet. I en värld där nytt och gammalt möts börjar kvinnor upptäcka nya vägar. Men ingen väg är utan svårigheter.

Om författaren:

Moa Eriksson Sandberg har arbetat som kulturjournalist och undervisat i litterär gestaltning på Linnéuniversitetet. År 2020 utkom romanen Kvinnor som vi som hon skrev tillsammans med Eva Susso. Moa har tidigare skrivit över tjugo barn- och ungdomsböcker och blivit nominerad till Barnens romanpris, Spårhunden och Adlibrispriset. Hon bor i Lund tillsammans med sin familj och älskar retroparfymer, loppisar, bakelser och salta bad.