Ebba Östberg

Vi som arbetar som förläggare

Förläggare med ansvar för romance-imprintet Lovereads och dessutom förläggare för ett antal andra författarskap inom Forums utgivning

Böcker får oss att känna, eller hur? Tänka. Diskutera. Omvärdera. Skratta. Gråta. Vi blir berörda, kortsagt. Och kanske kan vi bli bättre människor på kuppen.

Jag tror verkligen på böckers kraft att påverka, men också underhålla och beröra. Det låter kanske högtravande, men det var nog därför jag började arbeta med böcker. Att öppna dörrar för nya världar och låta läsarna glutta in i andra människors – fiktiva eller faktiska – liv.

Jag har arbetat i bokbranschen hela mitt yrkesverksamma liv, med de flesta genrer och de flesta format och i många olika sorters roller. Jag har gjort allt från träningsböcker till bloggromaner, från kändisbiografier till självhjälp, gjort pocket och appar och jobbat både som inköpare och vd. Men det är i förläggeriet jag känner mig mest hemma och där jag har min största erfarenhet.

På Forum arbetar jag dels med ett antal svenska författarskap, men också med att driva ett nytt imprint, Lovereads– ett boutique-imprint som ger ut smart och modern romance. Det handlar om romantiska kärleksromaner med lyckligt slut, böcker för, av och om starka kvinnor. Det är en ynnest att få arbeta med en så lustfylld och populär genre som läses av så oerhört många världen över. Som ansvarig för Lovereads söker jag ständigt efter den himlastormande kärlekshistorien, en berättelse att försjunka i, bli tagen av eller fly till.

Som förläggare försöker jag att ständigt ha fingret på pulsen och att oupphörligt jaga den stora berättelsen. Det är enligt mig både det viktigaste och roligaste i det här jobbet.

ebba.ostberg@forum.se
08-696 81 22

Ladda ner högupplöst foto av Ebba.

In English

Läs mer om Bokförlaget Forum.

Förläggare med ansvar för romance-imprintet Lovereads och dessutom förläggare för ett antal andra författarskap inom Forums utgivning